Föreläsningar

Maria Boeryd
Hem     Samtal     Kurser     Föreläsningar     Avslappningsmassage     Blogg     Om mig     Kontakt

Stressrådgivning

Föreläsningar

Ta hand om dig!

Föreläsningen ”Ta hand om dig!” ger ökad kunskap om hur vi kan reagera då vi upplever att våra resurser inte räcker till för att möta egna och andras förväntningar, vem som har ansvaret för att vi ska må bra och innehåller exempel på vad vi kan göra enskilt och tillsammans för att må och fungera bättre. Teori blandas med övningar och tid för reflektion. En föreläsning om och med stresshantering.

Utifrån din arbetsgrupps behov och önskemål gör vi föreläsningen till en start för förändringsarbete för den enskildes och gruppens välmående.

Naturligt lugnUtomhus låter vi naturen bidra till återhämtning och lugn. Den uppmärksamhet vi ägnar naturen är kravlös och vilsam och blir ett av våra verktyg att varva ner. Vi övar medveten närvaro och reflekterar enskilt och tillsammans över hur vi, på nya sätt, kan ta vara på möjligheten att hitta lugn och vila i naturen. Teori varvas med övningar och egna upplevelser.

Bra att veta: Föreläsningen hålls utomhus med lämpligt mellanrum. Kläder efter väder. Sitt- eller liggunderlag rekommenderas.

Paus i vardagen

Våra arbetsdagar består till stor del av datoranvändning, planera och delta i möten och att administrera egna och andras arbeten. Vår flexibilitet och tålamod prövas i samarbeten och vid förändringar. Vi är beroende av varandra och samtidigt behöver vi stunder då vi får arbeta ostört. Många av oss sitter mer än vad som är bra och vi glömmer att ta våra nödvändiga pauser.

”Paus i vardagen” handlar om vikten av återhämtning under arbetsdagen och om hur vi kan förbättra vår arbetsmiljö genom att avsätta tid för vila, rörelse, variation och reflektion.

Teori blandas med övningar. Vi lär oss träna i smyg, att pausa och slappna av på jobbet, dvs använda oss av det som erbjuds i det hälsofrämjande arbetet.

Föreläsning, processdag, kurs…

Föreläsningarna är på 2 h men kan förlängas till processdagar för arbete med friskvårdspolicy. De kan även kompletteras med en längre kurs i stressreducering för hållbar förändring.

Rulla till toppen